Herinrichting Tienerkamer Kinderafdeling

De kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis biedt jongere patiënten een ruimte vol speelgoed, maar deze ruimte is niet geschikt voor tieners. Naast deze kinderspeelkamer is er een kamer met een TV, Nintendo Switch, Playstation en een tafelvoetbaltafel. Helaas is deze ruimte momenteel ingericht met oude meubels uit de opslag en is daardoor onaantrekkelijk en ongeschikt voor tieners.

Huidige Situatie

  • Inrichting: De meubels en indeling van de kamer zijn niet afgestemd op de behoeften van tieners.
  • Gebrek aan Privacy: Pedagogische medewerkers hebben geen aparte werkplek, wat privacy problemen oplevert voor zowel de medewerkers als de tieners.
  • Veiligheid: Er ontbreken afsluitbare kasten voor de spelconsoles, waardoor er al diefstal heeft plaatsgevonden.

De huidige inrichting en het gebrek aan privacy en veiligheid belemmeren een optimale benutting van de tienerkamer. Dit heeft een negatieve invloed op het gebruik van de kamer.

Herinrichtingsplan:

  • Nieuwe kast: Plaatsing van een nieuwe kast waarin een TV kan worden verwerkt en spelconsoles veilig kunnen worden opgeborgen.
  • Aantrekkelijke meubels: Meubels die gemakkelijk schoon te maken zijn en aantrekkelijk zijn voor tieners om in te ontspannen.
  • Afgescheiden werkplekken: Twee vaste afgescheiden werkplekken voor pedagogische medewerkers om privacy te waarborgen.
  • Opfleuren van de wanden: Witte wanden worden opgefleurd met kleuren om de ruimte meer uitnodigend te maken.
  • Veilige tafelvoetbal: Vervanging van de huidige tafelvoetbaltafel door een veiliger model.

Door de herinrichting van de tienerkamer kan de niet-medische zorg voor tienerpatiënten erg verbeteren. Een goed ingerichte ruimte draagt bij aan het welzijn, de sociale interactie en het herstel van de kinderen. Het biedt hen een plek om te ontspannen en samen te komen, wat essentieel is voor hun lichamelijke en mentale gezondheid tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

Wilt u ook een mooie kamer voor de tienerpatiënten? Help ons met een donatie!

Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis helpt projecten te realiseren waardoor de patiënt zich beter voelt tijdens een behandeling en/of het verblijf binnen het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast stimuleert zij wetenschappelijk of innovatief onderzoek gericht op het genezen van ziektes of het leven met een ziekte draaglijker te maken. De vriendenstichting is geheel afhankelijk van donaties. Ze heeft een ANBI en een CBF keurmerk.