Beschermde wiegkamer

Ieder kind zou in een veilige omgeving geboren moeten worden. Maar een veilige omgeving is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sommige vrouwen zijn ongewenst zwanger en kunnen om verschillende redenen geen beroep doen op de reguliere hulpverlening. De mogelijkheid om afstand te doen van de baby zonder dat iemand hier iets van weet kan een verschil maken voor de veiligheid van zowel de moeder als haar kind.

Stichting de Beschermde Wieg, het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis komen op voor deze kwetsbare vrouwen en hun baby’s door een Beschermde wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis te creëren.

In deze kamer is het mogelijk om de baby warm en veilig op te vangen. Er staat een bedje en een stoel, zodat de moeder in alle rust afscheid kan nemen van haar baby. Het is mogelijk voor de moeder om met iemand anoniem in gesprek te gaan. Deze keuze maakt zij zelf. Mocht de moeder besluiten weg te gaan dan sluit de deur achter haar. De zorgmedewerkers krijgen hiervan een signaal zodat het kindje snel de nodigde zorg krijgt.

Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.

 

514,25
09/05/2023
11:47

Donatie kerstgeschenken

Bekijk alle

Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis helpt projecten te realiseren waardoor de patiënt zich beter voelt tijdens een behandeling en/of het verblijf binnen het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast stimuleert zij wetenschappelijk of innovatief onderzoek gericht op het genezen van ziektes of het leven met een ziekte draaglijker te maken. De vriendenstichting is geheel afhankelijk van donaties. Ze heeft een ANBI en een CBF keurmerk.