Beschermde wiegkamer

Geweldig nieuws! 🎉 Dankzij jullie enorme steun hebben we het bedrag wat nodig is bereikt om de Beschermde Wiegkamer op Rotterdam-Zuid te realiseren!

Ieder kind zou in een veilige omgeving geboren moeten worden. Maar een veilige omgeving is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sommige vrouwen zijn ongewenst zwanger en kunnen om verschillende redenen geen beroep doen op de reguliere hulpverlening. De mogelijkheid om afstand te doen van de baby zonder dat iemand hier iets van weet kan een verschil maken voor de veiligheid van zowel de moeder als haar kind.

Stichting de Beschermde Wieg, het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis komen op voor deze kwetsbare vrouwen en hun baby’s door een Beschermde wiegkamer in het Maasstad Ziekenhuis te creëren.

In deze kamer is het mogelijk om de baby warm en veilig op te vangen. Er staat een bedje en een stoel, zodat de moeder in alle rust afscheid kan nemen van haar baby. Het is mogelijk voor de moeder om met iemand anoniem in gesprek te gaan. Deze keuze maakt zij zelf. Mocht de moeder besluiten weg te gaan dan sluit de deur achter haar. De zorgmedewerkers krijgen hiervan een signaal zodat het kindje snel de nodigde zorg krijgt.

Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.

 

15
17/07/2023
16:49

Linda

Bekijk alle
  Bekijk alle
23/06/2023 | 12:10

Geweldig nieuws! 🎉 Doelbedrag bereikt!

Dankzij jullie enorme steun hebben we het bedrag wat nodig is bereikt om de Beschermde Wiegkamer op Rotterdam-Zuid te realiseren! Deze belangrijke voorziening zal een veilige plek bieden voor vrouwen die ongewenst zwanger zijn en geen (medische) hulp durven of kunnen vragen door bijvoorbeeld een onveilige situatie. Ons doel is om ze al tijdens de zwangerschap te bereiken en ze de nodige ondersteuning te geven. Maar er zijn vrouwen die geen hulp zoeken en alleen bevallen. In alle paniek kunnen zij een beslissing maken om hun kindje op een onveilige plek achter te laten. De Beschermde Wiegkamer biedt dan een veilige en warme plek voor de baby waar directe zorg aanwezig is. Ook voor de moeder als zij besluit om hulp te accepteren. We willen iedereen bedanken voor de steun, donaties en het delen van onze boodschap. Samen maken we het verschil in het leven van deze zwangere vrouwen en hun baby’s. 💙 We blijven jullie de komende maanden informeren over de voortgang. Dank jullie wel!

Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis helpt projecten te realiseren waardoor de patiënt zich beter voelt tijdens een behandeling en/of het verblijf binnen het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast stimuleert zij wetenschappelijk of innovatief onderzoek gericht op het genezen van ziektes of het leven met een ziekte draaglijker te maken. De vriendenstichting is geheel afhankelijk van donaties. Ze heeft een ANBI en een CBF keurmerk.